Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 28 common:people_all_forms

ВІДБУВСЯ УРОК ІЗ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ «ОБЕРИ ПРОФЕСІЮ СВОЄЇ МРІЇ»

Date: 21 березня 2023 о 09:39
185 views

15 березня 2023 року у прямому ефірі єдиного телемарафону відбувся Всеукраїнський урок із профорієнтації за участю провідних українських роботодавців. 

«Щоб допомогти виявити свої здібності й навички, що дозволять у майбутньому реалізовуватися за обраною спеціальністю, ми щорічно проводимо урок з профорієнтації у межах Всеукраїнського проєкту із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» для учнів 7-11 класів всіх шкіл України. Цю традицію започаткували у 2021 році і одразу потрапили до Національної книги рекордів. Ми були приємно вражені тим, скільки учнів разом з учителями дивилися прямий етер цього разу. Понад 2 тис. світлин розмістили учасники на найбільшій електронній дошці. Вочевидь і учням, і педагогам такий формат сподобався, тому ми прийняли рішення, що телевізійний урок з профорієнтації буде відбуватися щороку», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Під час уроку з профорієнтації підлітки дізнались, які умови праці пропонують роботодавці у різних сферах під час війни: агрогалузь, IT, креативна індустрія та робочі професії. Також учасники з‘ясували, якими навичками та знаннями потрібно володіти, щоб успішно працювати. 

«Під час навчання у школі учням потрібно буде визначитися, куди далі піти вчитись і ким працювати у майбутньому. Для свідомого вибору подальшої траєкторії навчання та побудови кар’єри ми розробили надійний помічник – профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту, яке допоможе індивідуально кожному підлітку визначити, які професії саме йому підходять найкраще, відповідно до його здібностей. А ще можна проконсультуватися у професійного кар’єрного радника, навчитися, як правильно скласти резюме тощо. Також не виходячи з дому, учні відвідують найкращі компанії України завдяки онлайн-екскурсіям. Вони ознайомляться з понад 100 професіями, які чекають їх після завершення навчання, завдяки мультимедійним урокам у міжнародному форматі SCORM. Ми сподіваємося, що цей проєкт дозволить ефективно поєднати систему освіти з ринком праці задля розвитку людського капіталу нашої країни», – сказала виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка мережі українських освітніх хабів (DLC) Марія Богуслав.

Всеукраїнський проєкт із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» до послуг всіх українських учнів та їхніх батьків абсолютно безкоштовно, 24/7.

Організатори Всеукраїнського уроку із профорієнтації: Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти, Група «1+1 media», за підтримки Goethe-Institut в Україні.

Comments:
Only authorized users can leave comments.